Jacob med pangstart i Kisadrakt!
 
Lørdag 20. februar 2021 forsøkte Ull/Kisa Friidretts nyervervelse Jacob Boutera (24) seg på EM-kravet på 1500 meter i Nes Arena. Og målet for løpet var kun en ting; å klare å komme seg under EM-kravet på 3.45. Og det gikk med relativt klar margin, og etter løpet var 24-åringen først mellomfornøyd, men etter en stund måtte han se seg godt fornøyd - alt tatt i betraktning.

- Rent tidsmessig var ikke dette helt det jeg hadde håpet, men hovedmålsettingen var jo å komme under 3.45 - så kanskje jeg ikke skal være så misfornøyd, sa en litt selvkritisk Boutera.

- Håkon Mushom gjorde en kjempejobb i 900 meter, og jeg var litt spent da han ga seg, men det gikk egentlig bra de siste tre rundene også. Og det er jo innendørs, og krappe svinger, så jeg må vel si meg godt fornøyd med 3.43.88 - tross alt.

Med denne tiden plasserte Boutera seg som nummer seks i Norge gjennom alle tider på 1500 meter innendørs, bak Henrik, Filip og Jacob Ingebrigtsen, samt Jim Svenøy og Espen Borge.

Innendørs-EM skal etter planen arrangeres i den polske byen Torun 4. til 7. mars, og på 15000 meter har Norge tre plasser. To av plassene har Filip Ingebrigtsen og selvsagt navnebror Jacob Ingebrigtsen, noe som det er en plass ledig. Per i dag er det Jacob Boutera som er tredjemann, og vi bare nevner at fristen for å klare kravet er satt til onsdag 24. februar klokken 14.00. 

 

 

© Ull/Kisa IL - Friidrett, Postboks 333, 2051 Jessheim, Vipps 65815