Resultater NM Halvmaraton 2020: link
Vi ønsker velkommen til NM Halvmaraton på Jessheim 3. oktober 2020
 
Mesterskapet arrangeres i samarbeid mellom Sportsklubben Vidar og Ullensaker/Kisa IL Friidrett og inngår som en del av Norgesløpet. Du finner mer info om Norgesløpet som også kan være aktuelt for deltakere på NM halvmaraton her: https://www.norgeslopet.net
 
Hvem kan delta? 
Husk at for å delta i NM, må du være medlem av en friidrettsklubb som er tilsluttet Norges Friidrettsforbund. Utøvere med ikke-norsk statsborgerskap må ha dispensasjon fra forbundet. Dette må det søkes om i god tid før mesterskape. Les mer om NM-reglementet her: link
 
Påmelding 
 
I påmeldingen velger du først "Norgesløpet Halvmaraton", deretter i bildet der du legger inn ditt navn, velger du også riktig pulje "NM Halvmaraton":


 
 
 
Dersom du allerede har meldt deg på til Norgesløpet uten å angi NM Halvmaraton, eller meldt deg på en av de andre distansene, men ønsker å endre til NM Halvmaraton, send e-post til ukifriidrett@gmail.com
 
Seeding av puljer 
På grunn av mange påmeldinger, har vi utvidet Halvmaratondistansen til 3 puljer a 200 deltakere, der de to puljene lørdag 3. oktober er satt av til NM halvmaraton. Puljene vil bli seedet ut i fra forventet nivå. Ut i fra tidligere mesterskap anslår vi at skille mellom puljene vil ligge på ca. 1 t og 30 min. Dersom du har dokumentert resultat på halvmaraton i 2019 eller 2020, eller andre resultater som kan forsvare en plass i 1. pulje, så melder du deg på i 1. pulje. Hvis ikke anbefaler vi at du melder deg på i 2. pulje. 
 
Alle deltakere vil bli forsøkt seedet så godt som mulig, også innenfor hver pulje, da man skal ha grupper på 25 løpere som starter med ca. 1 min mellomrom. 

Dersom du har innspill på seedingen send e-post til norgeslopet@gmail.com. For å sikre deg riktig seeding bør du melde deg på senest 10 dager før arrangementet. 
 
På grunn av smittevernreglene må vi dele hver pulje på 200 løpere i grupper på max 25 som igjen starter med ca. 1 min mellomrom. 
 
 
NB! Vi har maks 400 plasser til NM som vi holder av frem til 10 dager før, dvs. til og med 23. september. Etter det kan også andre melde seg på i disse puljene.
 
 
Påmeldingsfrist
På grunn av retningslinjene har vi ikke plass til flere enn 400 deltakere. I praksis blir det derfor førstemann til mølla prinsippet. Når det begynner å bli få plasser igjen på NM halvmaraton vil vi flytte over de som ikke har meldt seg på uten en registrert friidrettsklubb til Norgesløpet halvmaraton 4. oktober. Dersom du har glemt å oppgi riktig friidrettsklubb send info til norgeslopet@gmail.com
 
NB! Bruttotid for NM
Det vil bli utarbeidet en egen resultatliste for de som er med i NM, hvor det er bruttotida som gjelder. Derfor vil deltakerne i NM starte i seedet rekkefølge og med riktige avstander iht smittevern. Hver startpulje må igjen deles opp i adskilte grupper på 25 løpere iht. retningslinje. Nærmere detaljer for gjennomføring vil bli informert nærmere mesterskapet. 

Deltakerne vil også være med på den ordinære resultatlista i Norgesløpet, som viser nettotiden.
 
Det vil ikke være tillatt med følgesykler eller langing av drikke i løypa. Dette vil medføre diskvalifikasjon. Det vil være egne drikkestasjoner tilgjengelig og med eget drikkebord for NM deltakere. 

Klasser 
Det deles ut gull, sølv og bronsemedaljer i følgende klasser:
  • U23: 15-22 år (det året man fyller 15-22 år)
  • Senior: 23-34 år (veteran deltar også i seniorklassen)
  • Veteran: 35-39, 40-44 etc
 
Løypekart
Halvmaraton vil foregå i en tilsvarende løype som ble brukt under Vintermaraton i fjor. Det vil trolig bli gjort noen små tilpasninger av smittevernhensyn, bla. start utenfor stadion. Løypekartet til Vintermaraton her: link
 
Overnatting
Vi anbefaler følgende hoteller som er mest praktisk i forhold til shuttlebus til hotell, buss til stadion, flyplass og tog: 
  • Scandic Gardermoen
  • Thon Hotel Oslo Airport
  • Quality Airport Hotel Gardermoen 
 
Transport 
Mer info kommer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Ull/Kisa IL - Friidrett, Postboks 333, 2051 Jessheim, Vipps 65815