Tusen takk alle sammen!
 
Av Ivar Egeberg

Det var deilig å kunne oppleve en Holmenkollstafetten med borti mot 50000 deltagere i fint vær igjen etter to år med pandemi. Det er to ting vi kan fastslå etter årets stafett:

- Holmenkollstafetten er UTEN tvil det idrettsarrangementet i Norge som får samspillet mellom topp og bredde til å fungere best. Alle aldre, alle idrettslige nivåer.

- Ull/Kisa Friidrett er Norges beste løpeklubb.

Vi stilte med 8 lag og 120 løpere. For å nevne noen av resultatene må vi glede oss over seier i juniorklassen for herrer og andreplass i juniorklassen for kvinner. Det ble andreplass i både eliteklassen og seniorklassen for menn, mens det ble en fin 6. plass for seniorkvinnene. Og ikke minst; ingen andre klubber hadde tre juniorlag!

Vi hadde selvsagt håpet på seier i eliteklassen for menn, og lenge så det bra ut. Vi ledet inn mot siste veksling, men så falt vår best løper gjennom tidene, Thomas Roth. Ingen vet hvordan det hadde endt. Stafett er stafett. Mange gode etappetider. Ingen nevnt ingen glemt.

Våre ledere
Med Marianne, Hans Jørgen og Bodil i spissen fungerte alt helt perfekt fra start til mål og vi vet det er MANGE andre som står bak. Fantastisk!

Trenere
Vi vet hva som ligger bak. Det er trenerne. Uten Hans Jørgen, Atle, Torbjørn og mange andre trenere hadde ikke dette vært mulig.

Utstyr
Nesten alle stilte i gult, grønt og svart. Ingen annen klubb stiller med så ensartet utstyr.

Ungdom og foreldre
Skal jeg trekke fram en ting må det være oppslutningen fra ungdom og foreldre. Mange foreldre stiller opp og foreldre til 15 – 25 åringer er som regel i 40 – 50 årsalderen. Det må forbedres et generasjonsskifte i klubbens ledelse.

Veien videre
Så kan vi slå oss på brystet og si at dette går bra. Inntar vi den holdningen kan det raskt snu. Ved siden av å få flere frivillige – unge og eldre må vi fortsette der vi er. Prioritere utøvere og trenere. Det er rundt utøveren man utvikler klubben.
For å greie det er det selvsagt finansiering det står på.

Vi har tre retninger hvor vi må jobbe med det:
- Arrangement. Vi ønsker å arrangere idrett for å drive idrett
- Samarbeid med næringslivet.
- Dokumentere og utvikle vår posisjon som samfunnsutvikler
Og så må vi ikke glemme at vi er en friidrettsklubb og ikke en løpeklubb. Og kanskje noe av det aller mest gledelige om skjer i klubben er at det vokser fram treningsmiljøer også i andre øvelser. Høydemiljø og satsning på kast er to meget gledelige eksempler.


Takk
Først en stor takk til utøvere, trenere og frivillige for en kjempeinnsats. Men også en STOR takk til våre SPONSORER. Først og fremst SpareBank1 Østlandet og Grefsen Eiendom, men det er også mange andre som vi samarbeider med. Det er vi avhengig av.

I dag suger vi litt på karamellen, men vi ser framover mot 2023. Året da vi skal arrangere NM og hvor vi skal nå nye mål på idrettsbanen – også i Holmenkollstafetten.
 

 

Holmenkollstafetten - Norges største idrettsarrangement -  43.305 deltakere

Desidert beste resultat noensinne for Ull/Kisa.

Er det noen andre lag i historien som har hatt like gode resultater i toppen i så mange klasser.

2. plass i menn elite

(Uhell på siste veksling gjorde at Ull/Kisa ikke kunne kjempe med Gular om seieren helt inn mot målstreken, men supertid, 1:55 foran Tjalve på 3. plass!)

2. plass i menn senior, dvs. neste år har Ull/Kisa to lag i menn elite

6. plass i kvinner elite. Sikker plass i eliteklassen også neste år.

1. plass menn junior

(Suverent, hele 49 sekunder foran nr 2) og 7. plass for 2. laget

2. plass for kvinner junior

2. plass for kvinner veteran

3. plass for menn superveteran

·Alle våre lag blant de 535 beste lag uansett kjønn og alder, dvs 2352 lag hadde dårligere tid enn Ull/Kisa kvinner veteran.

Klasse

Plass i klassen

Tid etter beste lag totalt

Plass blant alle 2887 lag

Menn elite

2

0:07

2

Menn senior

2

5:13

2

Menn junior

1

6:10

24

Menn junior 2

7

11:47

82

Kvinner elite

6

14:04

115

Menn superveteran

3

15:14

132

Kvinner junior

2

21:34

351

Kvinner veteran

2

24:46

535


© Ull/Kisa IL - Friidrett, Postboks 333, 2051 Jessheim, Vipps 65815