Tidenes UM for Ull/Kisa Friidrett!

Sist helg ble årets ungdomsmesterskap i friidrett arrangert i Steinkjer. Og for et mesterskap det ble for Ull/Kisa Friidrett. Fasiten ble åtte gull, fire sølv og tre bronse. I tillegg ble det satt en rekke personlige rekorder av utøvere i gult og grønt. 

Trener og altmuligmann i Ull/Kisa Friidrett Hans Jørgen Borgen var da også meget fornøyd etter mesterskapet. 

- Hvis vi ser kun på medaljer førte UM til tidenes medaljefangst for klubben. Flere av resultatene holdt svært høyt nivå, blant annet satte våre utøvere fire mesterskapsrekorder på bare på 1500 meter - noe som i seg selg må være en mesterskapsrekord!  

Slo Jakob Ingebrigtsen

Hans Jørgen Borgen vet nesten ikke hvor han skal begynne når vi ber han om å trekke frem enkeltresultater.

- Jeg må nok begynne med Andreas Fjeld Halvorsen som tok gullet på 1500 meter. Med tiden 3.50.93 er Andreas blant de fem beste i verden i U18 i år, og kun to hundredeler fra tredjeplass på den statistikken. Og ikke nok med det. Andreas tok nemlig litt av en skalp da han slo Jakob Ingebrigtsens gamle rekord med to sekunder. Det er en solid forbedring på dette nivået, sier Borgen.

Borgen er også meget godt fornøyd med sin juvel Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson. 

- Wilma fortsetter å imponere. I helgen tok hun to gull av to mulige. På fredag satte hun mesterskapsrekord på 1500 meter med 4.38.50, og på lørdag ble det gull på 800 meter med 2.18.88. 

Mange medaljer i tekniske øvelser

Utøvere fra Ull/Kisa Friidrett gjorde det også godt i flere tekniske øvelser. I G17 tok Michael Reklev gull i høyde og bronse i lengde. I J16 tok Mari Steen Myrvang sølv i høyde og i J15 tok Frida Rimstad hele tre medaljer nemlig gull i høyde, sølv i tresteg og bronse i lengde.
 
Lovende talenter: Andreas Fjeld Halvorsen, Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson, Kristian Bråthen Børve og Sondre Strande Omland (Foto: Hans Jørgen Borgen) Lovende talenter: Andreas Fjeld Halvorsen, Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson, Kristian Bråthen Børve og Sondre Strande Omland (Foto: Hans Jørgen Borgen)
 

© Ull/Kisa IL - Friidrett, Postboks 333, 2051 Jessheim, Vipps 65815