Styggfort av Grøvdal under Rekordløpet Gardermoen!

Det ble løpt styggfort av mange under Rekordløpet rundt Maarud potegullfabrikk lørdag. Den som imponerte mest var Karoline Bjerkeli Grøvdal som løp inn til uoffisielle verdensrekord på fem kilometer gateløp med tiden 14.39 (uoffisielt). Som mange var klar over på forhånd kunne det bli vanskelig å få godkjent en eventuell verdensrekord da det er meget strenge regler rundt dette. Men om rekorden bli godkjent eller ikke kan ingen ta fra Karoline Bjerkeli Grøvdal den meget sterke prestasjonen. Etter løpet var hun da også meget godt fornøyd.

- Det er ikke ofte man kan si at man har løpt på verdensrekordtid, sa Karoline Bjerkeli Grøvdal til NRK rett etter målgang. Den gamle gateløp-persen til Karoline var på 15.04 fra Spikkestad i fjor så dette var en kraftig forbedring.
 

Det var også mange andre som løp svært godt. Vår egen Amalie Sæten løp inn ny pers på tiden 15.56, og dette var første gang hun så 15-tallet på fem km gateløp. 10 sekunder bak Amalie kom Maria Sagnes Wågan med fine 16.06.
Blant herrene satte også Simen Halle Haugen ny pers med tiden 13.51. Trym Tønnesen og Petter Rypdal fulgte på andre- og tredjeplass med 14.16 og 14.19.

Helt til slutt løp Sondre Nordstad Moen halvmaraton helt alene. Med full kontroll ble han klokket inn på solide 1.01.54 - 12 sekunder bak årsbestetiden han satte i Dresden 21. mars.
 

 
 
 
 
 
 

© Ull/Kisa IL - Friidrett, Postboks 333, 2051 Jessheim, Vipps 65815